Vision Excellence Tower 4.0  |  optoVision

Het visuele bereik is niet voldoende om de perfecte brilglazen te maken. Voor een 100% visuele kwaliteit moet duidelijk worden gedefinieerd op welk punt het oog door de lens kijkt. De VET-toren analyseert alle relevante parameters tussen de nieuwe brilmontuur en de noodzakelijke aanpassing van de plaatsing van de ogen voor een optimale oriëntatie en plaatsing van de nieuwe glazen. We noemen deze procedure in ons deskundige jargon: de uitlijning. De verzamelde gegevens worden gebruikt voor de productie van de glazen met als doel de beste visuele kwaliteit te waarborgen.

De toren werkt aan de hand van het nemen van foto's. Eerst wordt er via de pc die verbonden is met de VET een montuur geselecteerd of de klant houdt zijn gekozen montuur aan. Vervolgens stelt de klant zich op een ontspannen manier op armlengte voor de toren. De hoogte van het opnameblok wordt omhoog of omlaag bewogen tot de ogen en montuur volledig in beeld zijn op de pc. Daaropvolgend wordt er gevraagd aan de consument om naar de neus te kijken in de spiegel en wordt de foto genomen.

Via de foto wordt er daaropvolgend de centrering van de pupillen bepaald, alsook de rand van de glazen. Bovendien kan aan de hand van de foto ook de horizontaliteit van de montuur bepaald worden. Via de foto krijgt men telkens een automatische preselectie, deze kan handmatig aangepast worden. De 'lens-consulting'-tool zorgt ervoor dat men op een krachtige manier verschillende unifocale, progressieve en sportglazen voorstellen aan de klant. Alsook de verschillende coatings en kleuren kunnen voorgesteld worden.

Omdat de VET over verschillende camera's bezit, wordt er meteen een foto genomen van zowel voor- als zijaanzicht. De klant hoeft zich dus niet zijdelings te draaien om de foto voor het zijaanzicht te nemen. Op die manier zijn we er zeker van dat de klant in dezelfde positie staat en er zo geen afwijking is.

De Vision Excellence Tower is een esthetische meetzuil waarin alle nodige gegevens verzameld worden in één enkele foto. Bovendien kan de foto doorgestuurd worden naar de gebruikelijke computer of kan de foto bewaard worden om op het einde van de werkdag de bestellingen allemaal ineens door te geven. 

Interesse in dit apparaat?
Contacteer ons!

Contacteer ons

Één beeld zegt meer dan 1000 woorden. Wij zijn er om jouw te helpen met dat beeld. Van brochures tot stickers met een verhaal.

Wij begeleiden, coachen en stomen jouw klaar voor de hedendaagse Business-wereld. Leuke sessies toegespitst op je vakgebied.