Innovatie

In 2009, stelde Monoqool de brillenwereld een unieke innovatie voor - brillen gekenmerkt door een spiraalvormige scharnier. Het resultaat ervan was de eerste Monoqool collectie genaamd de NXT-serie. De collectie werd snel opgevangen door designers en won even later meerdere internationale design awards.

Monoqool brengt innovatie naar een nog hoger level met de 3D gerpinte IQ-series in ... . Een revolutionaire manier van ontwerpen en vervaardigen van brillen in Denemarken. Waar andere bedrijven hun productie verhuizen naar lageloonlanden, daagt Monoqool de manier waarop brillen gemaakt worden uit.

Met de Slider-series schrijft Monoqool nog meer geschiedenis. De lichtste montuur ter wereld wordt nu dagelijks voor u geprint. Het resultaat is een lichtgewicht van maar liefst 4gram en totaal vijs-loos. 

3D printing technologie

Er zijn heel wat methodes op de markt om aan 3D-printing te doen. De methode waar Monoqool gebruik van maakt is de 'powder-based 3D printing technology'.

De ontwerpen die zich op de computer bevinden, worden naar de 3D-printer verstuurd. In de 3D-printer zit een robot. Deze robot verspreidt laagjes van 0.1mm polyamide op het oppervlak van de printer. Daaropvolgend doet de laser zijn werk, deze hard de polyamide uit tot een vaste stof. Er wordt opnieuw een laagje polyamide verspreidt en opnieuw is het de laser die aan het werken gaat. Zo herhaalt het proces zich verder tot de bril volledig is geprint. In realiteit worden er honderden brillen in één printfase geprint, 1 fase neemt 24u in beslag.

Vervolgens vertrekken de brillen naar de poliermachine, hier worden de brillen glad gemaakt. Nadien gaan ze de kleuring in, worden ze gemonteerd en zijn ze helemaal klaar om door u gedragen te worden. Nu bent u drager van de fijnste en lichtste 3D-geprinte monturen ter wereld. 

Bekijk het volledige proces hier

Één beeld zegt meer dan 1000 woorden. Wij zijn er om jouw te helpen met dat beeld. Van brochures tot stickers met een verhaal.

Wij begeleiden, coachen en stomen jouw klaar voor de hedendaagse Business-wereld. Leuke sessies toegespitst op je vakgebied.