A brand on a mission

TAVAT werd opgericht in 2010 en is een bedrijf dat zich toewijdt op de uitdagingen waarmee onafhankelijke opticiens dagdagelijks te maken krijgen.

Hun creatief hart vinden we terug in de heuvels van Pasadena - California. Terwijl de brillen door ervaren vakmensen worden vervaardigd aan de voet van de Dolomieten in Italië. Made in Italy is hier zeker geen undersatement. Zowel de vervaardiging van de onderdelen als de montage gebeurt in Italië. 

Bij TAVAT ontwerpt men zowel functionele als iconische brillen. Elk met een uitmuntende prestatie voor de brildrager die op zoek is naar moderniteit, kwaliteit en verfijnde elegantie en die bovendien interesse heeft in design, doelgerichtheid en functionaliteit.

Ontdek de brillen en het verhaal die achter elke collectie schuil gaat. 

De troef van TAVAT...

Melanine en zonneglazen
Melanine is een natuurlijk pigment dat in het menselijk lichaam voorkomt. Het filtert UV en HEV licht (violet-blauw licht) en is zo onze natuurlijke beschermer tegen de schadelijke effecten van de zon. Mensen die biomedische kennis hebben, weten wellicht dat we melanine terugvinden in onze ogen, haar en gebruinde huid.

TAVAT kwam op het geniale idee om synthetische melanine te injecteren in hun zonneglazen. Hierdoor bieden deze glazen de ultieme oogbescherming, een verbeterd scherptezicht en een verhoogd contrast. Dit allemaal geïnspireerd op de natuurlijke verdediging van het menselijk lichaam tegen de zon.De glazen vormen een schild zowel tegen UV stralen als tegen 97% van het schadelijk HEV licht. Hierdoor bieden ze momenteel de beste bescherming en worden ze meer en meer voorgeschreven door oogartsen. De melanine-zonneglazen zijn ook verkrijgbaar in zijn gepolariseerde vorm, al dan niet ontspiegeld en op sterkte.

Één beeld zegt meer dan 1000 woorden. Wij zijn er om jouw te helpen met dat beeld. Van brochures tot stickers met een verhaal.

Wij begeleiden, coachen en stomen jouw klaar voor de hedendaagse Business-wereld. Leuke sessies toegespitst op je vakgebied.