SoupCan   |  TAVAT

TAVAT, Optische bril, SoupCan

The Story Behind...

TAVAT's designer, Norman Schureman, stelde voor het eerste het 'SoupCan' idee voor terwijl hij aan het werken was aan de eerste TAVAT Airman collectie. 

Wanneer Norm een vriend in Arizona bezocht, een vriend die vliegtuigen ontwerpt en uiteraard zelf bestuurt, merkte hij een oude poster op in de hangar. De poster was een soort van advertentie over piloten in Amerika die velden besproeien in de jaren '30. Deze piloten gingen samen in het weekend air shows geven onder de naam 'The Flying Burritos'. 

Norm zag hun ruwe brillen en beeldde zich in dat deze gesneden waren uit soepblikken. Zo kwam hij onmiddellijk met het idee op de proppen. Na veel studiewerk resulteerde dit in een compleet nieuwe manier van brillen maken.

In het metaal van het montuur vinden we een fijne groef terug, deze groef helpt de glazen om op hun plaats te blijven. In de combinatiemodellen vinden we deze groef terug in de acetaatrand. De gehele constructie bestaat uit drie stukken metaal, die met de hand zijn gebogen, en wordt bijeen gehouden door hoogwaardige horlogekronen.

goggles.jpg#asset:555


Interesse in dit montuur?
Maak snel een afspraak bij de betere optiekzaak bij jou in de buurt!

Favorieten
Zoek een optiekzaak

Interesse in dit montuur?
Maak snel een afspraak bij de betere optiekzaak bij jou in de buurt!

Favorieten
Zoek een optiekzaak

Één beeld zegt meer dan 1000 woorden. Wij zijn er om jouw te helpen met dat beeld. Van brochures tot stickers met een verhaal.

Wij begeleiden, coachen en stomen jouw klaar voor de hedendaagse Business-wereld. Leuke sessies toegespitst op je vakgebied.