Slider 'Castor Bean'  |  Monoqool

Monoqool, Zonnebril, Slider

3D-printing en de 'wonderboon', ook Monoqool helpt mee aan een duurzamere wereld!

De zorg om onze planeet komt steeds hoger en hoger op de consumentenagenda te staan. Het wordt een trend om duurzame keuzes te maken tijdens het shoppen. Ook Monoqool draagt zijn steentje bij om de invloed van het productieproces op de omgeving te reduceren!

We kennen Monoqool reeds als een super innovatief bedrijf wanneer het aankomt op het ontwerpen van nieuwe brillen en vormen. Om nog een extra innovatieve sprong te maken, gebruikt Monoqool nu ook duurzame grondstoffen.

Met de introductie van de ‘castor bean’ als grondstof voor 3D-printing is Monoqool bij één van de eersten wereldwijd die duurzame en hernieuwbare grondstoffen gebruikt tijdens het 3D-printing proces.

Een leuk weetje: de ‘castor bean’ wordt in het Nederlands ook wel eens ‘wonderboon’ genoemd. Een wonderbaarlijke zonnebril als je het ons vraagt!

SN: Monoqool kiest altijd voor de productieweg met een zo laag mogelijke impact op de omgeving. Door te kiezen voor 3D-printing kan de productie dicht bij huis gebeuren (lage transport impact). Bovendien wordt er van hoeveelheid grondstof enkel gebruikt wat nodig is. De polyamide die niet gebruikt werd, kan gewoon hergebruikt worden in tegenstelling tot acetaat monturen waarbij meer dan 85% van de grondstof wordt weggegooid.

Interesse in dit montuur?
Maak snel een afspraak bij de betere optiekzaak bij jou in de buurt!

Favorieten
Zoek een optiekzaak

Interesse in dit montuur?
Maak snel een afspraak bij de betere optiekzaak bij jou in de buurt!

Favorieten
Zoek een optiekzaak

Één beeld zegt meer dan 1000 woorden. Wij zijn er om jouw te helpen met dat beeld. Van brochures tot stickers met een verhaal.

Wij begeleiden, coachen en stomen jouw klaar voor de hedendaagse Business-wereld. Leuke sessies toegespitst op je vakgebied.