Zonneglazen

Gekleurde glazen worden altijd ingezet voorde bescherming van UV-licht (UV-A en UV-B) of felle zonnestralen. In eerste instantie lijkt het verleidelijk om een zonnebril van 10 euro te kopen: je kan er meer kopen, meer afwisselen,... want uiteraard zijn ze een heel stuk goedkoper. Echter zijn ze lang niet zo kwalitatief. Een goede zonnebril of zonneglas moet ervoor zorgen dat de UV stralen van de zon gefilterd of geabsorbeerd worden. Deze filter is bij goedkope zonnebrillen in veel mindere mate aanwezig of vaak helemaal niet. Onze ogen en hersenen denken daarentegen dat ze beschermd zijn omdat het fel licht als veel zachter wordt ervaren. Daaropvolgend openen onze pupillen zich terug of worden ze groter. Op die manier staat ons oog terug volledig onderhevig aan de schadelijke UV-stralen. Voor zoveel mogelijk filtering, kiest men best voor zo donker mogelijke glazen. De doorlaatbaarheid of transmissie is hierbij veel kleiner dan bij lichtere glazen. Let wel op! Zonneglazen beschermen de ogen niet tegen HEV-licht (high energie visible light) of blauw licht.

De onderstaande kleuren zijn verkrijgbaar op de meeste unifocaal of enkelzicht glazen en multifocaal of dubbelzicht glazen. Wenst u meer te weten over de zojuist opgenoemde glazen? Kijk dan even onder de rubriek unifocaal en/of progressief om het onderscheid te zien tussen de verschillende types unifocalen en multifocalen.

Standaardtinten

De standaardtinten van optoVision bestaan uit de volgende kleuren:

 • Bruin 12%, 20%, 75%, 85% 
 • Grijs 12%, 20%, 75%, 85% 
 • Groen 75%, 85% 
 • Blauw 12%, 85% 

Staat de gewenste kleur niet tussen de standaardtinten? Geen probleem, optoVision is zeer goed in het maken van tinten op aanvraag of staal.


Dégradétinten

Dégradé glazen zijn zonneglazen waarbij er een kleurverloop is van licht naar donker. Het lichte gedeelte vinden we onderaan terug zodat er voldoende licht binnenvalt om bv een tijdschrift te kunnen lezen. Tegelijk kunnen we ontspannen veraf kijken doordat de glazen bovenaan donkerder gekleurd zijn. 

optoVision biedt de volgende kleuren aan:

 • Bruin 40% naar 85%
 • Grijs 40% naar 85%
 • Groen 40% naar 85%
 • Blauw 40% naar 85%


Staat de gewenste kleur niet tussen de dégradé tinten? Geen probleem, optoVision is zeer goed in het maken van tinten op aanvraag of staal. 


Mirror glazen

Mirror glazen, het woord zegt het zelf: dit zijn glazen waarbij de persoon die ze draagt een spiegel oplegt naar de mensen die tegen hen praten. 

Langs de binnenzijde wordt uiteraard voor een standaardkleur gekozen: grijs, bruin of groen. Dit is de kleur waarmee de brildrager naar de wereld zal kijken. Hij of zij merkt zelf niets van de spiegel.

De spiegelglazen zijn verkrijgbaar in de volgende kleuren:

 • Rood
 • Rosé
 • Groen
 • Blauw
 • Zilver (light)
 • Goud

Contrast+

De Contrast+ glazen zijn eveneens gekleurde glazen, geproduceerd binnenshuis bij optoVision. Het verschil met de standaard getinte glazen zit hem in het feit dat deze glazen een verhoogd contrast bieden.

Deze glazen zijn verkrijgbaar in de kleuren Pine Forest, Autumn leaf, Wild Honey en Cat's eye. Daarnaast zijn ze ook beschikbaar in dégradétinten Polar Nights en Desert Sunrise met een kleurverloop van 85% naar 40%.

Één beeld zegt meer dan 1000 woorden. Wij zijn er om jouw te helpen met dat beeld. Van brochures tot stickers met een verhaal.

Wij begeleiden, coachen en stomen jouw klaar voor de hedendaagse Business-wereld. Leuke sessies toegespitst op je vakgebied.