Een woordje meer...

Progressieve glazen bieden een antwoord voor mensen die zowel dichtbij als veraf wazig zien en die bovendien geen zin hebben om constant van bril te moeten wisselen. In het gedeelte bovenaan zit een sterkte verwerkt voor ver, in het gedeelte onderaan zit een sterkte verwerkt voor dicht. Op die manier neemt de sterkte van boven naar beneden geleidelijk aan toe. 

Doordat de sterkte van boven naar onderaan toeneemt, is er in elk multifocaal glas een overgangsgedeelte. In dit overgangsgedeelte zal veel van het zicht onscherp zijn. Kijken we in het midden, zien we scherp, kijken we in de rand zien we wazig. Hierbij hebben de progressieve glazen uit categorie 'zilver' een veel groter wazig gedeelte dan de glazen van de categorie 'goud'. Hoe hoger de medaille, hoe beter het design, hoe kleiner het wazig gedeelte.

Bij elk multifocaal glas kan er ook een keuze gemaakt worden tussen de lengte van dit overgangsgedeelte. Indien de brildrager zijn of haar hoofd slechts minimaal naar onder wil bewegen om te lezen, kiezen we voor een korte overgang (short). Indien de brildrager zijn of haar hoofd meer naar onder toe wil bewegen om te lezen, kiezen we voor een gewone overgang (regular).

De progressieve glazen vervaardigd in kunststof krijgen de naam Orgalit®, deze vervaardigd uit glas of mineraal krijgen de naam Optolux®.

Bij deze glazen kan er gekozen worden voor verschillende indexen, materialen, coatings. Bovendien kunnen er verschillende toepassingen aan toegevoegd worden: kleur, verkleurend, gepolariseerd, eyecare of autorijden.

NIEUWE GENERATIE: 4.0 Premium progressieven

Door constante R&D (research & development) worden bij optoVision grote vooruitgangen geboekt op het vlak van ontwikkeling van high-performance, progressieve glasdesigns. Zo ontstond in 2021 een nieuwe generatie premium progressieve glasdesigns, de 4.0 generatie.

Wat maakt de 4.0 progressieven zo innoverend?
Ontdek het hier

De 4.0 Generatie premium progressieven zijn beschikbaar in de glasdesigns I’Vision® 4.0, O’Design® 4.0 en O’Free® 4.0 en als beeldschermglas Indoor® 4.0.

I'Vision® 4.0 - Orgalit®

De I'Vision® You glazen bieden de beste kwaliteit, de beste esthetiek en de hoogste individualiteit. 

Deze glazen worden vervaardigd met de freeform slijptechniek waardoor ze een perfect zicht (door rekening te houden met de reële draagpositie van het glas t.o.v. het oog) en een identiek gezichtsveld voor beide ogen (ongeacht verschillende sterktes en dankzij digitale optimalisering) garanderen.
We bekomen dit individueel progressief design door rekening te houden met zoveel mogelijk optimaliseringsparameters (pupilafstand, hoornvliesafstand of vertex, hellingshoek of inclinatie van de montuur en de doorbuiging of krommingshoek van de montuur, progressielengte). De brildrager kan ook kiezen of hij/zij de nadruk wil leggen op het ver- of nabijzicht. 

De I'Vision® You glazen behoren zo tot de categorie 'goud' en bieden de brildrager een premium comfort

O'Design® 4.0 Orgalit® - Optolux®

De O'Design® You glazen zijn progressieve glazen die techniciteit en eenvoud tegelijk bieden. Het is een op maat geslepen glas met een gepersonaliseerd zicht.

Deze glazen worden vervaardigd met de freeform slijptechniek waardoor ze een natuurlijk zicht (door optimalisering in functie van de draagpositie) en een identiek gezichtsveld voor beide ogen (ongeacht verschillende sterktes en dankzij digitale optimalisering) garanderen. 
Bovendien wordt er rekening gehouden met een individuele optimaliseringsparameter, de pupilafstand. Dit progressief glas is ook verkrijgbaar in het materiaal: mineraal. Samen met de Infinity II en Optoeasy® zijn dit de enige progressieven die bij optoVision nog in mineraal gemaakt worden.

De O'Design® You glazen behoren zo tot de categorie 'goud' en bieden de drager een premium comfort

O'Free® 4.0 Orgalit®

De O'Free® You brilglazen worden ook wel eens omschreven als het progressief glas voor een beter 3D zicht. 

Deze glazen worden vervaardigd met de freeform slijptechniek waardoor ze een identiek gezichtsveld voor beide ogen (ongeacht verschillende sterktes en dankzij digitale optimalisering) garanderen. De glazen zijn voorzien van een gesynchroniseerd, geoptimaliseerd standaarddesign. 
Bij dit glas wordt er geen rekening gehouden met de individuele optimaliseringsparameters. Dit maakt het glas bijzonder geschikt voor de jonge multifocale brildrager. Bovendien kunnen deze glazen eenvoudig aangepast worden aangezien er geen verdere metingen nodig zijn. 

Zo behoren de O'Free® You glazen tot de categorie 'zilver' en bieden zij een super comfort.

Infinity II Orgalit® - Optolux®

De Infinity II is één van de weinige progressieve glazen die nog conventioneel wordt geslepen bij optoVision. 

Er worden bij deze glazen geen gebruik gemaakt van individuele optimaliseringsparameters en digitale optimalisering. Wel verkrijgen we een natuurlijk zicht door rekening te houden met de draagpositie.
Dit progressief glas is ook verkrijgbaar in het materiaal: mineraal. Samen met de O'Design® You en de Optoeasy® zijn dit de enige progressieven die bij optoVision nog in mineraal gemaakt worden.

Zo behoort dit glas tot de categorie 'zilver' en biedt het de drager een super comfort

O'Easy Free Orgalit®

De O'Easy Free wordt vervaardigd met de freeform slijptechniek. 

Het glasdesign is een universeel comfortabel design dat net zoals de Optoeasy een uitstekende prijs-kwaliteit garandeert. Ook hier geniet de klant van een gewenningsgarantie. 

Zo behoren de O'Easy Free glazen tot de categorie 'brons' en bieden zij een standaard comfort. 

Optoeasy Orgalit ® - Optolux®

De Optoeasy wordt geproduceerd met de conventionele slijptechniek. 

Dit design is een universeel comfortabel design ideaal voor de drager met een gelimiteerd budget. Deze glazen staan heel sterk op vlak van prijs-kwaliteit vergelijking. De klant geniet bovendien van een gewenningsgarantie. 

Zo behoren de Optoeasy-glazen tot de categorie 'brons' en bieden zij een standaard comfort. 

Één beeld zegt meer dan 1000 woorden. Wij zijn er om jouw te helpen met dat beeld. Van brochures tot stickers met een verhaal.

Wij begeleiden, coachen en stomen jouw klaar voor de hedendaagse Business-wereld. Leuke sessies toegespitst op je vakgebied.