Een woordje meer...

Over het algemeen vertonen sportglazen een sterke kromming of gebogenheid met als doel de ogen te beschermen tegen omgevingsinvloeden. De kromming van het middelste deel van het glas varieert volgens de breedte van het hoofd. De glazen voor sportbrillen zijn uiterst licht, robuust en garanderen de beste optische kwaliteit, ondanks hun sterke kromming. Ook designbrillen vertonen vaak een sterke kromming in het montuur. 

Bij deze glazen kan er gekozen worden voor verschillende indexen, materialen, coatings. Bovendien kunnen er verschillende toepassingen aan toegevoegd worden: kleur, verkleurend, gepolariseerd.

Optosport®

Het Optosport®-glas is het individuele unifocaal freeform glas voor sport- & fashionbrillen. Deze glazen bieden iedereen die ver of dicht slecht ziet alle kijkcomfort tijdens het sporten. 

De drager heeft een scherp zicht met grote gezichtsvelden tot in de periferie of rand van het glas, ook bij bewegende voorwerpen. Bovendien verzekeren we een zeer goede aanpassing dankzij optimalisering van het visuele punt en van de periferie. 

Deze glazen bieden een premium comfort tijdens sportieve activiteiten en behoren zo tot de categorie 'goud'. 

We bereiken dit comfort door rekening te houden met individuele parameters zoals de pupilafstand, de vertex en de kromming van de montuur (tot 25°).

Sport Orgalit®

Ook de Sport Orgalit® glazen bieden elke brildrager die ver of dicht slecht of wazig ziet alle kijkcomfort tijdens het sporten. Deze glazen worden via de conventionele slijptechniek vervaardigd in tegenstelling tot de Optosport® glazen die hierboven werden beschreven. 

Deze glazen bieden een standaard comfort tijdens sportieve activiteiten en behoren zo tot de categorie 'brons'. 

We bereiken dit comfort door rekening te houden met individuele parameters zoals de vertex en de kromming van de montuur.

O'Sport® 60 Orgalit®

De O'Sport® 60 glazen zijn gepersonaliseerde progressieve glazen voor sportbrillen. Bij O'Sport® progressieve glazen verzekeren we een groter gezichtsveld voor verzicht dan bij onze dagelijkse progressieve glazen. Ze zijn geoptimaliseerd voor verzicht en tussenafstanden. 

De glazen worden vervaardigd met de freeform slijptechniek waardoor we een identiek gezichtsveld voor beide ogen garanderen ongeacht de sterkte (d.m.v. digitale optimalisering). 
Verder verzekeren we een duidelijk zicht van bewegende objecten tot in de periferie of rand van het glas. Dit bereiken we door rekening te houden met de wet van Listing. 

Op die manier is het O'Sport® 60 glas een op maat geslepen glas met een gepersonaliseerd zicht en een premium comfort. 

We bereiken dit sterk verhoogd comfort door rekening te houden met de volgende parameters: pupilafstand, vertex, doorbuigingshoek en kromming (tot 25°) van de montuur.

O'Fashion® 40

De O'Fashion® 40 glazen zijn gepersonaliseerde progressieve glazen voor designbrillen. Ze zijn ontwikkeld voor dagelijks gebruik met een leesafstand van 40cm.

De glazen worden vervaardigd met de freeform slijptechniek waardoor we een identiek gezichtsveld voor beide glazen verzekeren ongeacht de sterkte (d.m.v. digitale optimalisering). 
Er zijn slechts beperkte afwijkingen in de rand van het glas ondanks de sterke kromming, ook bewegende objecten worden scherp waargenomen. Dit bereiken we door rekening te houden met de wet van Listing. 

Op die manier is het O'Fashion® 40 glas een op maat geslepen glas met een gepersonaliseerd zicht en een premium comfort.

We bereiken dit sterk verhoogd comfort door rekening te houden met de volgende parameters: pupilafstand, vertex, doorbuigingshoek en kromming (tot 20°) van de montuur.

Één beeld zegt meer dan 1000 woorden. Wij zijn er om jouw te helpen met dat beeld. Van brochures tot stickers met een verhaal.

Wij begeleiden, coachen en stomen jouw klaar voor de hedendaagse Business-wereld. Leuke sessies toegespitst op je vakgebied.