Een woordje meer...

Een bifocaal glas is een meer verouderde oplossing om ver zien en nabij zien te combineren. Onderaan in het glas zit een klein afgelijnd gedeelte verwerkt, je kan het vergelijken met een 'maantje' die op z'n bolle kant ligt. Dit gedeelte wordt gebruikt om te lezen. Door de zichtbare scheidingslijn die het maantje aftekent, is het glas minder esthetisch. Het glas biedt een prima visuele kwaliteit zowel voor ver als dicht, echter is er geen tussenbereik verwerkt in dit glas. Het is dus moeilijker om zaken scherp te zien op een afstand van 50 tot 150cm.

De bifocale glazen vervaardigd in kunststof krijgen de naam Orgalit®, deze vervaardigd uit glas of mineraal krijgen de naam Optolux®.

Bij deze glazen kan er gekozen worden voor verschillende indexen, materialen, coatings. Bovendien kunnen er verschillende toepassingen aan toegevoegd worden: kleur, verkleurend, gepolariseerd, eyecare of autorijden.

Straight - Orgalit®

De bifocale glazen met een 'straight' segment hebben een 'maantje' om te lezen. Dit maantje is aan de bovenzijde plat. Ook de bifocale bril hierboven heeft een 'straight' segment. 

Curved Orgalit® - Optolux®

De bifocale glazen met een 'curved' segment hebben een 'maantje' om te lezen. Dit maantje is aan de bovenzijde bol. 

De Curved-glazen zijn het enige type bifocale glazen die nog beschikbaar zijn in mineraal of glas. 

Vision Specials

Zowel voor unifocale, progressieve als bifocale glazen kan u in het ‘Vision Specials gamma’ terecht met uw extreem hoge sterktes. Om het mooiste resultaat te bekomen, wordt er vaak een lenti in het glas verwerkt. Een lenti is over het algemeen herkenbaar door een ‘putje’ in het glas. Met ons Specials gamma, zeggen we vaarwel tegen die opzichtige put in het glas. Er zal nog steeds een hoogteverschil zijn, deze wordt echter mooi aangepast aan het door u gekozen montuur. Wij noemen het een ‘onzichtbare’ Lenti, alsof hij “wegebt” in uw montuur. U hoort het alvast, we zorgen niet alleen voor het beste visuele comfort maar ook voor de meest esthetische oplossing.

Één beeld zegt meer dan 1000 woorden. Wij zijn er om jouw te helpen met dat beeld. Van brochures tot stickers met een verhaal.

Wij begeleiden, coachen en stomen jouw klaar voor de hedendaagse Business-wereld. Leuke sessies toegespitst op je vakgebied.