Unifocale glazen

Unifocale glazen bieden een antwoord voor mensen die wazig zien dichtbij of veraf. Door een sterkte in te slijpen corrigeren we als het ware de afwijking zodat er opnieuw scherp kan gezien worden. 
Maar ook voor mensen die in eerste instantie geen sterkte nodig hebben, kunnen de unifocale glazen in combinatie met specifieke toepassingen een antwoord op problemen bieden zoals nachtblindheid, cataract,... . 

Onze unifocale kunststof lijn krijgt de naam 'Orgalit®'. 
Onze unifocale minerale lijn krijgt de naam 'Optolux®'.

Bij deze glazen kan er gekozen worden voor verschillende indexen, materialen, coatings. Bovendien kunnen er verschillende toepassingen/eigenschappen aan toegevoegd worden: kleur, verkleurend, gepolariseerd, eyecare of autorijden.

Orgalit® Digital Premium 4.1

De Orgalit® Digital Premium glazen zijn een combinatie van 2 types unifocale glazen: de Orgalit® Digital 4.1 en de Orgalit® Premium 4.1. Ontdek hun voordelen hieronder.

Op deze manier behoren de glazen tot de categorie 'goud' en bieden ze zo een premium comfort

Orgalit ® Premium 4.1

Deze glazen zijn bekend omwille van hun precieze beeldkwaliteit tot in de rand of periferie van het glas. Zo zijn deze glazen zeker een meerwaarde voor de dynamische brildrager. 

Deze glazen worden vervaardigd met de freeform slijptechniek waardoor ze een natuurlijk zicht (door optimalisering in functie van de draagpositie) en een identiek gezichtsveld voor beide ogen (ongeacht verschillende sterktes en dankzij digitale optimalisering) garanderen.
Door bovendien rekening te houden met de individuele parameters zoals de pupilafstand, vertex en kromming van de montuur verkrijgen we een sterk geïndividualiseerd glas. 

Op deze manier behoren de glazen behoren tot de categorie 'goud' en bieden ze zo een premium comfort

Orgalit® Optimize 4.1

Het geoptimaliseerd unifocaal glas met net dat extraatje meer.

Deze glazen worden vervaardig met de freeform slijptechniek waardoor ze een identiek gezichtsveld voor beide ogen garanderen (ongeacht verschillende sterktes en dankzij digitale optimalisering).

Door de individuele pupilafstand mee te nemen in de berekening van het glasoppervlak, bekomen we een verbeterde kijkkwaliteit.

Deze glazen behoren tot de categorie ‘zilver’ en bieden zo een super comfort.

Orgalit® Digital 4.1

De Orgalit® Digital glazen bieden extra ondersteuning van het nabijzicht. Bv voor mensen die veel werken op GSM en tablet, veel lezen, studenten,... . De extra ondersteuning vertaalt zich in een lichte verhoging van de sterkte met 0.5 dpt in het onderste deel van het glas. Zo worden onze ogen minder snel vermoeid. Dit glas is ook zeker aan te raden voor een niet-brildrager.

Deze glazen worden vervaardigd met de freeform slijptechniek waardoor ze een identiek gezichtsveld voor beide ogen (ongeacht verschillende sterktes en dankzij digitale optimalisering) garanderen.

Deze glazen behoren tot de categorie 'zilver' en bieden ze zo een super comfort

Orgalit® AS

Deze glazen bieden net zoals de Orgalit® Premium glazen een optimaal zicht tot in de periferie of rand. Echter wordt er geen rekening gehouden met individuele optimalisatieparameters. Bij de Orgalit® Premium wordt dit wel gedaan waardoor we een comfortabeler glas verkrijgen. 

Deze glazen behoren tot de categorie 'zilver' en bieden een super comfort

Orgalit® - Optolux®

De Orgalit®-glazen zijn de basis in de wereld van unifocale kunststof - merkproducten. De Optolux®-glazen zijn het enige type unifocale glazen die nog beschikbaar zijn in mineraal of glas. 

Deze glazen vallen onder de categorie 'brons' en bieden zo een standaard comfort

Kolor Blind

Oplossing voor kleurenblinden door middel van brilglazen

Ze bestaan, glazen die mensen met kleurenblindheid terug meer kleur laten zien.

Met onze Kolorblind glazen bieden wij een oplossing aan voor Deuteranomalie (ontbreken van groene kegeltjes) en Protanomalie (ontbreken van rode kegeltjes). Een oplossing voor Tritanomalie  is er echter nog niet op de markt.

Met de Kolorblind glazen kunnen we mensen met boven genoemde kleurenblindheid terug 900.000 kleurnuances laten waarnemen. Tot 3x zoveel als deze mensen gewoon zijn.

De glazen hebben een specifieke kleurentint in functie van het type daltonisme: roze of violet. Daarbovenop komt een blauwe mirror coating om de glazen er als een gewone zonnebril te laten uitzien. Deze glazen absorberen dan ook 100% van het UVA- en UVB-stralen voor een maximale bescherming tegen de zon.

De Kolorblind glazen zijn zowel beschikbaar als unifocale als multifocale glazen. Best draagt u ze maximum 3uur per dag binnenshuis of buitenshuis bij een grauwe dag. Bij zonneschijn kan u ze onbeperkt dragen buitenshuis. 

Raadpleeg onze shopfinder om een opticien te vinden in uw regio die Kolor-Blind verdeelt. Zij begeleiden u graag om de juiste Kolorblind glazen te kiezen in functie van uw type Daltonisme.

Vision Specials

Zowel voor unifocale, progressieve als bifocale glazen kan u in het ‘Vision Specials gamma’ terecht met uw extreem hoge sterktes. Om het mooiste resultaat te bekomen, wordt er vaak een lenti in het glas verwerkt. Een lenti is over het algemeen herkenbaar door een ‘putje’ in het glas. Met ons Specials gamma, zeggen we vaarwel tegen die opzichtige put in het glas. Er zal nog steeds een hoogteverschil zijn, deze wordt echter mooi aangepast aan het door u gekozen montuur. Wij noemen het een ‘onzichtbare’ Lenti, alsof hij “wegebt” in uw montuur. U hoort het alvast, we zorgen niet alleen voor het beste visuele comfort maar ook voor de meest esthetische oplossing.

Één beeld zegt meer dan 1000 woorden. Wij zijn er om jouw te helpen met dat beeld. Van brochures tot stickers met een verhaal.

Wij begeleiden, coachen en stomen jouw klaar voor de hedendaagse Business-wereld. Leuke sessies toegespitst op je vakgebied.