Een woordje meer...

Een ontspiegeling bestaat altijd uit een hardingslaag & een ontspiegeling. Eigenlijk kan je vrij duidelijk zien of jouw brillenglazen al dan niet een ontspiegeling hebben. Een ontspiegeling laat altijd een restreflex na, de restreflex is de zachte kleur die precies op je glazen ligt. 

Wanneer je coating stuk gaat, bevindt het probleem zich bij de hardingslaag. Deze kan als het ware breken of krakleren. optoVision kan u een garantie van 3 jaar verzekeren. Net omdat het aantal coatingproblemen bij ons zo laag ligt. 

Voor elk type index (1.5; 1.6;...) bestaat een aparte hardingsvloeistof. De vloeistof die speciaal gemaakt is voor index 1.5 glazen zal minder goed opgenomen worden op een index 1.6 of meer. Echter zijn er veel fabrikanten die deze regel hanteren om de kosten te drukken. Dit kan resulteren in een vroegtijdige kraklering van uw coating. optoVision garandeert u steeds gebruik te maken van een 1.5 hardingsvloeistof op 1.5 indexen en zo verder (1.6 vloeistof op 1.6 index,...)

Alle coatings zijn verkrijgbaar op  unifocaal of enkelzicht glazen en multifocaal of dubbelzicht glazen. Wenst u meer te weten over de zojuist opgenoemde glazen? Kijk dan even onder de rubriek unifocaal en/of progressief om het onderscheid te zien tussen de verschillende types unifocalen en multifocalen.

i-Protection® S

De i-Protection® S coating is onze budget-vriendelijke coating. 

Hij bestaat uit 6 verschillende lagen en heeft een groene restreflex. Deze coating reflecteert geen blauw licht. 

Garantie = 3 jaar

i-Protection® S back

De i-Protecion® S back is in eerste instantie dezelfde coating als diegene hierboven beschreven. Uiteraard is er een verschil: deze coating komt aan de binnenzijde van het glas te liggen in plaats van aan beide zijden. 

Deze coating wordt veelal genomen bij zonneglazen. 

garantie = 3 jaar

i-Protection® Blue GT+

De i-Protection® Blue GT+ bestaat net zoals de NT+ en de Pure HT+ uit 11 verschillende lagen. Samen vormen ze de sterkste coatings aanwezig in ons gamma. 

Ook hier vinden we uiteraard enkele verschillen terug: de Blue GT+ heeft een blauwe esthetische restreflex. Bovendien wordt het blauw schadelijk licht gereflecteerd tot om en bij de 420nm. 

Sinds september 2020 onderging deze ontspiegeling een optimalisatie dankzij constant R&D (research and development). Het resultaat: gemakkelijker te poetsen glazen, een hogere duurzaamheid en een langere levensduur.

Garantie = 3 jaar

i-Protection® NT+

De i-Protection® NT+ bestaat uit 11 lagen en is hiermee een stuk steviger dan de i-Protection® S. De groene restreflex hebben ze wel gemeenschappelijk.

Verder reflecteren de glazen het blauwe schadelijke licht tot 350 a 400nm (afhankelijk van de gekozen index). 

Sinds september 2020 onderging deze ontspiegeling een optimalisatie dankzij constant R&D (research and development).  Het resultaat: gemakkelijker te poetsen glazen, een hogere duurzaamheid en een langere levensduur.

Garantie = 3 jaar

i-Protection® Pure HT+

De i-Protection® Pure HT+ bestaat uit 11 lagen en plaatst zich op die manier naast de GT+ en NT+. 

Het verschil vinden we terug in de restreflex, deze is herleid tot een minimum en zo goed als onzichtbaar.

Verder reflecteren de glazen (net zoals de NT+) het blauwe schadelijke licht in beperkte mate tot 350 a 400nm (afhankelijk van de gekozen index).

Sinds september 2020 onderging deze ontspiegeling een optimalisatie dankzij constant R&D (research and development).  Het resultaat: gemakkelijker te poetsen glazen, een hogere duurzaamheid en een langere levensduur.

Garantie = 3 jaar

Één beeld zegt meer dan 1000 woorden. Wij zijn er om jouw te helpen met dat beeld. Van brochures tot stickers met een verhaal.

Wij begeleiden, coachen en stomen jouw klaar voor de hedendaagse Business-wereld. Leuke sessies toegespitst op je vakgebied.