Glas - Kunststof - Trivex®

Brilglazen zijn er in meerdere materialen. Het meest gebruikte materiaal is kunststof. 

Deze materialen zijn verkrijgbaar in de meeste unifocaal of enkelzicht glazen en multifocaal of dubbelzicht glazen. Wenst u meer te weten over de zojuist opgenoemde glazen? Kijk dan even onder de rubriek unifocaal en/of progressief om het onderscheid te zien tussen de verschillende types unifocalen en multifocalen.

Glas - Mineraal

Vroeger werden brilglazen slechts uit 1 materie vervaardigd: glas. Deze glazen worden ook wel eens minerale glazen genoemd. Ze worden iets minder snel vuil. De vraag is voornamelijk groot bij de oudere generatie die vasthoudt aan gewoontes. Bij optoVision krijgen glazen die vervaardigd zijn uit glas de naam Optolux®.

Kunststof - Polycarbonaat

Tegenwoordig worden zo goed als alle glazen vervaardigd uit kunststof. Dit draagt heel wat voordelen met zich mee: glazen breken minder snel,...

Bij optoVision krijgen glazen die vervaardigd zijn uit kunststof de naam Orgalit®. 

Trivex®

Trivex® is een materiaal gemaakt uit kunststof maar veel sterker dan gewone kunststof. Het is een materiaal dat niet breekt of barst. Het wordt zelfs gebruikt bij ramen voor gevechtshelikopters. 

We kunnen het vergelijken met kopjes uit email. Net zoals de kopjes zullen de brilglazen niet breken bij een val. 

Één beeld zegt meer dan 1000 woorden. Wij zijn er om jouw te helpen met dat beeld. Van brochures tot stickers met een verhaal.

Wij begeleiden, coachen en stomen jouw klaar voor de hedendaagse Business-wereld. Leuke sessies toegespitst op je vakgebied.