Algemeen

Verkleurende glazen zijn glazen die zoals het woord het zelf zegt, verkleuren naarmate er meer licht is. Hoe meer licht er is, hoe meer jouw optische bril een zonnebril wordt. Sommige glazen verkleuren enkel buiten anderen ook binnen. Ontdek hieronder de verschillende mogelijkheden.

Deze verkleurende glazen zijn verkrijgbaar in de meeste unifocaal of enkelzicht glazen en progressief of dubbelzicht glazen. Wenst u meer te weten over de zojuist opgenoemde glazen? Kijk dan even onder de rubriek unifocaal en/of progressief om het onderscheid te zien tussen de verschillende types unifocalen en progressieven.

ColorMatic IQ® 3

De ColorMatic IQ® 3 glazen verkleuren door het UV-licht. Ze verkleuren enkel buiten omdat er in de meeste ramen een UV-filter geïntegreerd is. Deze glazen zijn verkrijgbaar in het bruin, grijs, groen en blauw en verkleuren van 5% tot 88%.

Dit is ons huismerk en zal dus iets goedkoper zijn dan de Transitions®-glazen maar zijn zeker niet minder kwalitatief.

ColorMatic® IQ Sun 3

De ColorMatic IQ® Sun 3 glazen zijn eveneens verkleurende glazen, geproduceerd binnenshuis bij optoVision. Het verschil met de ColorMatic® IQ 3 glazen zit hem in het feit dat deze glazen reeds een beginkleur hebben van ongeveer 50%. Bij geen tot weinig zonlicht zullen deze glazen dus gekleurd zijn, naarmate er meer licht is, worden ze uiteraard donkerder. 
Deze glazen zijn verkrijgbaar in Chestnut Brown, Fashion Green, Smoky Grey en Contrast orange. De basiskleur van 50% verkleurt tot maximaal 90%.

Wist-je?
Een krokodil kan de intensiteit van de kleur van haar schubben aanpassen. Ze kan meer zon absorberen met donkere schubben. Afhankelijk van waarin de krokodil zin heeft zullen de schubben dus lichter of donkerder worden.

Transitions® Signature

Transitions®-glazen verkleuren door het UV-licht. Deze glazen zijn verkrijgbaar in bruin, grijs of groen starten bij een kleur van 6% en verkleuren tot maximum 88%. Deze glazen verkleuren enkel buiten omdat er in de meeste ramen een UV-filter geïntegreerd is. Dit glas is een merkproduct en wordt niet binnenshuis bij optoVision geproduceerd. 

XTRActive™

De XTRActive™-glazen zijn ook verkleurende glazen. Uiteraard onderscheiden ze zich van de Transitions®- en ColorMatic®-glazen. Deze glazen verkleuren ook op zichtbaar licht, dus zelfs ook binnenshuis of in de auto. In onze ramen zit er namelijk een UV-filter verwerkt die ervoor zorgt dat de UV-stralen tegengehouden worden. 

Deze glazen zijn verkrijgbaar in het grijs en bruin en starten op een kleur van circa 11% en verkleuren tot 90% buiten en tot 50% in de auto of binnenshuis. Dit glas is een merkproduct en wordt niet binnenshuis bij optoVision geproduceerd. 

Één beeld zegt meer dan 1000 woorden. Wij zijn er om jouw te helpen met dat beeld. Van brochures tot stickers met een verhaal.

Wij begeleiden, coachen en stomen jouw klaar voor de hedendaagse Business-wereld. Leuke sessies toegespitst op je vakgebied.