Een woordje meer...

Sporten en goed zien zijn onvoorwaardelijk met elkaar verbonden. Hoe kunnen we in godsnaam een goede tennismatch spelen als we de bal niet scherp zien of de diepte ervan niet kunnen inschatten? Stel u even voor dat u constant naast uw tennisbal slaat. Dit probleem zou wel eens tot hoge frustraties kunnen leiden. De oplossing voor u is een sportbril! Bovendien beschermt deze bril u tegen allerlei omgevingsinvloeden zoals opwaaiend zand, kleine vliegjes, en allerlei vuiltjes die het oog kunnen bereiken. Op een cruciaal moment, zal u uw sportbril nog gaan bedanken ook!

Hieronder vind u ons aanbod in zowel unifocale (dichtbij of veraf) als multifocale (dichtbij en veraf) sportglazen. 

Sport Orgalit®

Ook de Sport Orgalit® glazen bieden elke brildrager die ver of dicht slecht of wazig ziet alle kijkcomfort tijdens het sporten. Deze glazen worden via de conventionele slijptechniek vervaardigd in tegenstelling tot de Optosport® glazen die hierboven werden beschreven. 

Deze glazen bieden een standaard comfort tijdens sportieve activiteiten en behoren zo tot de categorie 'brons'. 

We bereiken dit comfort door rekening te houden met individuele parameters zoals de vertex en de kromming van de montuur.

O'Sport® 60 Orgalit®

De O'Sport® 60 glazen zijn gepersonaliseerde progressieve glazen voor sportbrillen. Bij O'Sport® progressieve glazen verzekeren we een groter gezichtsveld voor verzicht dan bij onze dagelijkse progressieve glazen. Ze zijn geoptimaliseerd voor verzicht en tussenafstanden. 

De glazen worden vervaardigd met de freeform slijptechniek waardoor we een identiek gezichtsveld voor beide ogen garanderen ongeacht de sterkte (d.m.v. digitale optimalisering). 
Verder verzekeren we een duidelijk zicht van bewegende objecten tot in de periferie of rand van het glas. Dit bereiken we door rekening te houden met de wet van Listing. 

Op die manier is het O'Sport® 60 glas een op maat geslepen glas met een gepersonaliseerd zicht en een premium comfort. 

We bereiken dit sterk verhoogd comfort door rekening te houden met de volgende parameters: pupilafstand, vertex, doorbuigingshoek en kromming (tot 25°) van de montuur.

O'Fashion® 40

De O'Fashion® 40 glazen zijn gepersonaliseerde progressieve glazen voor designbrillen. Ze zijn ontwikkeld voor dagelijks gebruik met een leesafstand van 40cm.

De glazen worden vervaardigd met de freeform slijptechniek waardoor we een identiek gezichtsveld voor beide glazen verzekeren ongeacht de sterkte (d.m.v. digitale optimalisering). 
Er zijn slechts beperkte afwijkingen in de rand van het glas ondanks de sterke kromming, ook bewegende objecten worden scherp waargenomen. Dit bereiken we door rekening te houden met de wet van Listing. 

Op die manier is het O'Fashion® 40 glas een op maat geslepen glas met een gepersonaliseerd zicht en een premium comfort.

We bereiken dit sterk verhoogd comfort door rekening te houden met de volgende parameters: pupilafstand, vertex, doorbuigingshoek en kromming (tot 20°) van de montuur.

Ontdek al onze type glazen in de Vision Company brochure.

Interesse in dit glas? Maak snel een afspraak bij de beter optiekzaak bij jou in de buurt!

Één beeld zegt meer dan 1000 woorden. Wij zijn er om jouw te helpen met dat beeld. Van brochures tot stickers met een verhaal.

Wij begeleiden, coachen en stomen jouw klaar voor de hedendaagse Business-wereld. Leuke sessies toegespitst op je vakgebied.