Ik zie moeilijk het onderscheid tussen bepaalde kleuren

Een ‘normaal’ ziend persoon onderscheid 1.5 miljoen kleurnuances. Een persoon met kleurenblindheid neemt 300.000 kleurnuances weer of slechts 20% ten opzichte van een ‘normaal’ ziend persoon. Kleurenblindheid wordt steeds erfelijk doorgegeven en bestaat uit een tekort aan de groene, rode of blauwe kegeltjes.

Wie groene kegeltjes ontbreekt, heeft ‘Deuteranopie’, wie rode kegeltjes ontbreekt, heeft ‘Protanopie’ en wie blauwe kegeltjes ontbreekt, heeft ‘Tritanopie’. Kleurenblindheid is geen ziekte maar een afwijking van het kleurenzicht. Deze afwijking kan u als volwassene echter belemmeren bij bv dagelijkse taken of het kan lijken alsof u beperkingen heeft ten opzichte van anderen. Ook bij kinderen of jongvolwassenen kunnen deze beperkingen naar boven komen.

Zou het niet aangenaam zijn om het leven door een kleurfilter te zien? Alsof we als kind dagelijks naar de Kermis mogen gaan, of in een speelgoed of snoepjeswinkel vertoeven. Een geheel nieuwe wereld die open gaat. Het kan! Kolor Blind

Oplossing voor kleurenblinden door middel van brilglazen

Ze bestaan, glazen die mensen met kleurenblindheid terug meer kleur laten zien.

Met onze Kolorblind glazen bieden wij een oplossing aan voor Deuteranomalie (ontbreken van groene kegeltjes) en Protanomalie (ontbreken van rode kegeltjes). Een oplossing voor Tritanomalie  is er echter nog niet op de markt.

Met de Kolorblind glazen kunnen we mensen met boven genoemde kleurenblindheid terug 900.000 kleurnuances laten waarnemen. Tot 3x zoveel als deze mensen gewoon zijn.

De glazen hebben een specifieke kleurentint in functie van het type daltonisme: roze of violet. Daarbovenop komt een blauwe mirror coating om de glazen er als een gewone zonnebril te laten uitzien. Deze glazen absorberen dan ook 100% van het UVA- en UVB-stralen voor een maximale bescherming tegen de zon.

De Kolorblind glazen zijn zowel beschikbaar als unifocale als multifocale glazen. Best draagt u ze maximum 3uur per dag binnenshuis of buitenshuis bij een grauwe dag. Bij zonneschijn kan u ze onbeperkt dragen buitenshuis. 

Raadpleeg onze shopfinder om een opticien te vinden in uw regio die Kolor-Blind verdeelt. Zij begeleiden u graag om de juiste Kolorblind glazen te kiezen in functie van uw type Daltonisme.

Ontdek al onze type glazen in de Vision Company brochure.

Interesse in dit glas? Maak snel een afspraak bij de beter optiekzaak bij jou in de buurt!

Één beeld zegt meer dan 1000 woorden. Wij zijn er om jouw te helpen met dat beeld. Van brochures tot stickers met een verhaal.

Wij begeleiden, coachen en stomen jouw klaar voor de hedendaagse Business-wereld. Leuke sessies toegespitst op je vakgebied.