Voor brildragers en niet-brildragers...

Corrigeren van visie. 
Draagt u reeds een bril? Heeft u toch last van dubbel of wazig zicht? Digitale apparaten zorgen ervoor dat onze ogen continue verschillende posities moeten aannemen, ze moeten schakelen tussen grote en kleine afstanden en vervolgens naar elkaar toe en val elkaar weg draaien. Dit zorgt voor een enorme ballast op onze ogen. Het is perfect mogelijk om dit probleem op te lossen met een unifocale bril, in de volksmond gekend als leesbril. Echter bieden de indoor of beeldscherm glazen een veel ruimer zicht zodat het volledige beeldscherm scherp kan waargenomen worden. Dit zal bij een leesbril niet het geval zijn. 

Beschermen van onze ogen.
Bovendien zorgen allerlei digitale schermen ervoor dat we constant onderhevig zijn aan blauwviolet licht. Denk maar aan onze smartphone, computer of laptop, tv, tablet en dergelijke. Wanneer we onze ogen gedurende langere tijden blootstellen aan dit licht, lopen we op lange termijn het risico om ons netvlies te beschadigen. De ultieme oplossing ligt binnen handbereik. Door te kiezen voor een extra filter in het materiaal van de Indoorglazen wordt dit licht gefilterd. Het resultaat? Onze ogen zijn in hoge mate beschermd tegen het blauw UV licht en zijn zo veel minder onderhevig aan blijvende schade. Lees hieronder alles over de 'care' eigenschap.

Ook het Formula Drive-glas kan u in deze situatie verder helpen. De ideale combinatie voor langdurig werk achter de computer (met last van het blauwe UV licht) en nachtblindheid bij het autorijden. 

Indoor® Orgalit®

De Indoor® glazen zijn computerglazen ideaal voor activiteiten op korte afstand. Ze hebben een breed gezichtsveld op korte en middellange afstanden. Het ideale zicht wordt bereikt wanneer de glazen ingezet worden op een werkafstand van 40cm. 

Zo behoort dit glas tot de categorie 'zilver' en biedt de drager een super comfort.

Bij het bestellen, dient men de correctie voor nabij te vermelden. De degressie heeft een dioptrie van 1.0.

Indoor® + Orgalit®

Ook de Indoor® + glazen zijn ideale glazen voor activiteiten op lees- als schermafstand. Het ideale zicht wordt bereikt wanneer ze ingezet worden op een werkafstand van 80cm. Zo bereiken we een groter gezichtsveld op deze afstand dan bij leesbrillen. 

Op die manier behoort dit glas tot de categorie 'zilver' en biedt het de drager een super comfort.

Bij het bestellen, dient men de correctie voor nabij te vermelden. De degressie heeft een dioptrie van 0.8 of 1.5.

Indoor® Fit Orgalit®

De Indoor® Fit glazen zijn beeldschermglazen ideaal voor werken op korte afstand en beeldschermafstand. Bovendien kan men met deze bril tot op 4 meter afstand scherp zien. Ideaal voor dokters, leerkrachten, bediendes aan de balie,... . 

Ze worden vervaardigd met de freeform-slijptechniek. Op die manier wordt er aan digitale optimalisering van het glasdesign gedaan. Zo bereiken we een identiek gezichtsveld ongeacht de dioptrie. 
De klant zelf beslissen op welke afstand hij of zij het meeste zal werken, op die manier kiest de klant zelf op welke afstand hij het beste wil zien. 

Deze glazen behoren tot de categorie 'goud' en bieden een premium comfort.

Care

De Care-producten van optoVision filteren tot 420nm van het schadelijk blauw UV-licht in het glas zelf. Net zoals bij de Formula Drive glazen zit er in het materiaal (kunststof) van het glas zelf een UV-filter verwerkt. 

Dit glas is te verkrijgen in zo goed als elke type unifocaal of multifocaal. Bovendien kan ook elke ontspiegeling erop gelegd worden.  

Voor mensen die bijkomend last hebben van nachtblindheid, raden wij het Formula Drive glas aan. Het glas bestaat uit hetzelfde materiaal, additioneel zijn er specifieke coatings toegevoegd die voor meer contrast en kleurwaarneming zorgen. Voor optimaal zicht bij nachtelijke verblinding. 

Formula Drive

Het menselijk oog is uiterst gevoelig voor verblinding. Zeker in het verkeer komen wisselende lichtomstandigheden vaak voor. Zo zorgen de lichten van de tegenliggers ervoor dat we 'tijdelijk verblind' worden. Tijdens de verblinding worden miljoenen staafjes en kegeltjes in ons netvlies overbelicht. Door die verblinding neemt de opmerkzaamheid af waardoor ons reactievermogen aanzienlijk vertraagt. Naast tijdelijke verblinding is ook nachtmyopie of nachtblindheid een gevaar voor u en de verkeersveiligheid. 

Formula Drive maakt komaf met deze nachtelijke verblinding en garandeert u meer zekerheid en rijplezier. 

Het Formula Drive glas is een symbiose of samenhang van 3 onlosmakelijke parameters: 

  • In het materiaal (kunststof) van het glas zelf zit een UV-filter verwerkt. Deze filter filtert tot 420nm van het schadelijk blauw UV-licht. 
  • Aan de voorzijde maken we gebruik van de i-Protection blue GT (glare technologie). De i-Protection blue weerkaatst het blauwe licht en zorgt voor meer contrast en een sterk verbeterde kleurwaarneming
  • Aan de acherzijde maken we gebruik van de low-flex-coating. Deze coating zorgt ervoor dat lichtstralen die zijdelings invallen (door spiegels) ons oog niet bereiken. 
  • Formula Drive is verkrijgbaar in zo goed als elk unifocaal of progressief design.

Bovendien is dit glas ook een oplossing voor mensen met cataract, mensen die (postoperatief) lichtgevoelig zijn en dergelijke. Het glas bestaat uit hetzelfde materiaal als gebruikt wordt bij de care-glazen. Het verschil zit hem in de coating, bij Formula Drive maken we gebruik van iProtection blue Glare technologie waardoor er extra contrast en een betere kleurwaarneming ontstaat

met-en-zonder-formula-drive-rijden.jpg#asset:437

Ontdek al onze type glazen in de Vision Company brochure.

Interesse in dit glas? Maak snel een afspraak bij de beter optiekzaak bij jou in de buurt!

Één beeld zegt meer dan 1000 woorden. Wij zijn er om jouw te helpen met dat beeld. Van brochures tot stickers met een verhaal.

Wij begeleiden, coachen en stomen jouw klaar voor de hedendaagse Business-wereld. Leuke sessies toegespitst op je vakgebied.