Een woordje meer...

U heeft waarschijnlijk last van fotofobie. Dit is geen aandoening of ziekte maar eerder een symptoom. Ga dus zeker eens langs bij de (oog)arts om op zoek te gaan naar de onderliggende reden. Wanneer de onderliggende reden aangepakt wordt, zal automatisch ook de gevoeligheid voor fel licht afnemen. Vindt de arts niets abnormaal? Dat kan zeker! Sommige mensen zijn nu éénmaal gewoon gevoelig voor fel licht. Zeker bij mensen met een lichte oogkleur kan dit vaker voorkomen dan bij mensen met een donkere oogkleur. 

De één kan wel eens beter tegen zonlicht dan de ander. Of iemand er nu last van heeft of niet, net als onze huid moeten onze ogen beschermd worden voor de zon. Wie jarenlang zonder zonnebril buiten komt op extreem zonnige dagen, loopt later meer kans om staar te krijgen. Bescherm uw ogen is de boodschap!

Onze zonneglazen zijn er in allerlei mooie kleuren, met of zonder spiegel. Klik even verder om te zien welk kleur helemaal bij uw stijl past. Draagt u al een bril met correctie voor ver of nabij of voor beide? Wilt u bovendien beschermd zijn zonder dat u daar veel moeite voor moet doen? Kies dan voor gemak! De verkleurende glazen zorgen ervoor dat u uw zonnebril nooit vergeet! Of kies gewoon een extra zonnebril!

Wilt u het neusje van de zalm op vlak van bescherming? Kies dan zeker voor een TAVAT zonnebril met melanineglazen. (zie rubriek monturen)

ColorMatic IQ® 3

De ColorMatic IQ® 3 glazen verkleuren door het UV-licht. Ze verkleuren enkel buiten omdat er in de meeste ramen een UV-filter geïntegreerd is. Deze glazen zijn verkrijgbaar in het bruin, grijs, groen en blauw en verkleuren van 5% tot 88%.

Dit is ons huismerk en zal dus iets goedkoper zijn dan de Transitions®-glazen maar zijn zeker niet minder kwalitatief.

ColorMatic® IQ Sun 3

De ColorMatic IQ® Sun 3 glazen zijn eveneens verkleurende glazen, geproduceerd binnenshuis bij optoVision. Het verschil met de ColorMatic® IQ 3 glazen zit hem in het feit dat deze glazen reeds een beginkleur hebben van ongeveer 50%. Bij geen tot weinig zonlicht zullen deze glazen dus gekleurd zijn, naarmate er meer licht is, worden ze uiteraard donkerder. 
Deze glazen zijn verkrijgbaar in Chestnut Brown, Fashion Green, Smoky Grey en Contrast orange. De basiskleur van 50% verkleurt tot maximaal 90%.

Wist-je?
Een krokodil kan de intensiteit van de kleur van haar schubben aanpassen. Ze kan meer zon absorberen met donkere schubben. Afhankelijk van waarin de krokodil zin heeft zullen de schubben dus lichter of donkerder worden.

Transitions® Signature

Transitions®-glazen verkleuren door het UV-licht. Deze glazen zijn verkrijgbaar in bruin, grijs of groen starten bij een kleur van 6% en verkleuren tot maximum 88%. Deze glazen verkleuren enkel buiten omdat er in de meeste ramen een UV-filter geïntegreerd is. Dit glas is een merkproduct en wordt niet binnenshuis bij optoVision geproduceerd. 

XTRActive™

De XTRActive™-glazen zijn ook verkleurende glazen. Uiteraard onderscheiden ze zich van de Transitions®- en ColorMatic®-glazen. Deze glazen verkleuren ook op zichtbaar licht, dus zelfs ook binnenshuis of in de auto. In onze ramen zit er namelijk een UV-filter verwerkt die ervoor zorgt dat de UV-stralen tegengehouden worden. 

Deze glazen zijn verkrijgbaar in het grijs en bruin en starten op een kleur van circa 11% en verkleuren tot 90% buiten en tot 50% in de auto of binnenshuis. Dit glas is een merkproduct en wordt niet binnenshuis bij optoVision geproduceerd. 

Ontdek al onze type glazen in de Vision Company brochure.

Interesse in dit glas? Maak snel een afspraak bij de beter optiekzaak bij jou in de buurt!

Één beeld zegt meer dan 1000 woorden. Wij zijn er om jouw te helpen met dat beeld. Van brochures tot stickers met een verhaal.

Wij begeleiden, coachen en stomen jouw klaar voor de hedendaagse Business-wereld. Leuke sessies toegespitst op je vakgebied.