Verduidelijking...

Eigenlijk kunnen we brilglazen vergelijken met de structuur van een brug. 

De mensen met + sterktes (of de mensen die een bril dragen voor dichtbij) moeten de bolle vorm in de brug zien. Dus het doorzichtige gebied. De bolheid is gelegen op het gebied aan de buitenkant van uw brilglazen. 

De mensen met - sterktes (of mensen die een bril dragen voor veraf) moeten de holheid in de brug zien, dus de constructie. De holheid is gelegen op het gebied aan de buitenkant van uw brilglazen.  

Oplossing

Wanneer u een bril draagt met positieve sterktes, kunnen deze ervoor zorgen dat de dikte van de brilglazen hoog oploopt. Mensen vinden hun glazen te dik en niet zo mooi. Hoe hoger de plus-sterktes, hoe dikker de brilglazen worden. De dikte van het glas zit vooral in het midden..

  • Door te kiezen voor een glas met een hogere index (bv. 1.6 in plaats van 1.5) zullen de brilglazen terug gaan afnemen in middendikte. Voor zo dun mogelijke glazen kies je best de hoogste index.
  • Verder is het voor hoge plus sterktes niet enkel belangrijk om op de index te letten maar ook op de diameter. Voor het dunste resultaat neem je best de kleinste diameter en de hoogste index. Kies dus zeker geen al te grote montuur.

Bij negatieve sterktes zit de dikte van de glazen aan de buitenste rand.  Het volstaat om enkel te letten op een hogere index. De diameter is hier minder van belang. Voel u dus vrij om eender welke montuur te kiezen!

Index

Onze glazen zijn verkrijgbaar in index 1.5 t.e.m. 1.74

Uw opticien kan je helpen bij de juiste keuze. Hij of zij kan voor jouw sterkte de middendikte van je glazen berekenen in de verschillende indexen. 

Weet-je?
Herinner je je nog oma met haar dikke brilglazen? In die tijd was er nog geen keuze voor een hogere index mogelijk. 

Ontdek al onze type glazen in de Vision Company brochure.

Interesse in dit glas? Maak snel een afspraak bij de beter optiekzaak bij jou in de buurt!

Één beeld zegt meer dan 1000 woorden. Wij zijn er om jouw te helpen met dat beeld. Van brochures tot stickers met een verhaal.

Wij begeleiden, coachen en stomen jouw klaar voor de hedendaagse Business-wereld. Leuke sessies toegespitst op je vakgebied.