Een woordje meer...

U heeft nood aan een progressieve bril. In dit type zit zowel een sterkte voor ver als een sterkte voor dicht verwerkt. Wanneer u ver wilt kijken, kijkt u door het bovenste deel van het glas. Wanneer u iets wil lezen dan kijkt u door het onderste deel van het glas. 
Voor sommige mensen is het even wennen om over te schakelen naar een progressieve bril. Er zijn altijd gedeeltes in de glazen waardoor u wazig zal zien, deze bevinden zich uiteraard aan de randen van het glas. 

Wilt u deze wazige gedeeltes zo veel mogelijk beperken? Kies dan voor de I'Vision You glazen. 

  • Wilt u bovendien de optimale preventieve bescherming voor uw ogen tegen schadelijk blauw licht van allerlei digitale schermen? Kies dan zeker een multifocaal glas met de 'care' eigenschap. 
  • Bent u ook een sportfanaat? Kies dan voor de O'Sport glazen
  • Bent u fan van design monturen? Kies dan voor de O'Fashion glazen.

I'Vision® 4.1 - Orgalit®

De I'Vision® 4.1 glazen bieden de beste kwaliteit, de beste esthetiek en de hoogste individualiteit. 

Deze glazen worden vervaardigd met de freeform slijptechniek waardoor ze een perfect zicht (door rekening te houden met de reële draagpositie van het glas t.o.v. het oog) en een identiek gezichtsveld voor beide ogen (ongeacht verschillende sterktes en dankzij digitale optimalisering) garanderen.
We bekomen dit individueel progressief design door rekening te houden met zoveel mogelijk optimaliseringsparameters (pupilafstand, hoornvliesafstand of vertex, hellingshoek of inclinatie van de montuur en de doorbuiging of krommingshoek van de montuur, progressielengte). De brildrager kan ook kiezen of hij/zij de nadruk wil leggen op het ver- of nabijzicht. 

De I'Vision® 4.1 glazen behoren zo tot de categorie 'goud' en bieden de brildrager een premium comfort

O'Design® 4.1 Orgalit® - Optolux®

De O'Design® 4.1 glazen zijn progressieve glazen die techniciteit en eenvoud tegelijk bieden. Het is een op maat geslepen glas met een gepersonaliseerd zicht.

Deze glazen worden vervaardigd met de freeform slijptechniek waardoor ze een natuurlijk zicht (door optimalisering in functie van de draagpositie) en een identiek gezichtsveld voor beide ogen (ongeacht verschillende sterktes en dankzij digitale optimalisering) garanderen. 
Bovendien wordt er rekening gehouden met een individuele optimaliseringsparameter, de pupilafstand. Dit progressief glas is ook verkrijgbaar in het materiaal: mineraal. Samen met de Infinity II NG en Optoeasy® zijn dit de enige progressieven die bij optoVision nog in mineraal gemaakt worden.

De O'Design® 4.1 glazen behoren zo tot de categorie 'goud' en bieden de drager een premium comfort

O'Free® 4.1 Orgalit®

De O'Free® 4.1 brilglazen worden ook wel eens omschreven als het progressief glas voor een beter 3D zicht. 

Deze glazen worden vervaardigd met de freeform slijptechniek waardoor ze een identiek gezichtsveld voor beide ogen (ongeacht verschillende sterktes en dankzij digitale optimalisering) garanderen. De glazen zijn voorzien van een gesynchroniseerd, geoptimaliseerd standaarddesign. 
Bij dit glas wordt er geen rekening gehouden met de individuele optimaliseringsparameters. Dit maakt het glas bijzonder geschikt voor de jonge multifocale brildrager. Bovendien kunnen deze glazen eenvoudig aangepast worden aangezien er geen verdere metingen nodig zijn. 

Zo behoren de O'Free® 4.1 glazen tot de categorie 'zilver' en bieden zij een super comfort.

Infinity II NG Orgalit® - Optolux®

Er worden bij deze glazen geen gebruik gemaakt van individuele optimaliseringsparameters en digitale optimalisering. Wel verkrijgen we een natuurlijk zicht door rekening te houden met de draagpositie.
Dit progressief glas is ook verkrijgbaar in het materiaal: mineraal. Samen met de O'Design® 4.1 en de Optoeasy® zijn dit de enige progressieven die bij optoVision nog in mineraal gemaakt worden.

Zo behoort dit glas tot de categorie 'zilver' en biedt het de drager een super comfort

Care

De Care-producten van optoVision filteren tot 420nm van het schadelijk blauw UV-licht in het glas zelf. Net zoals bij de Formula 2 Drive glazen zit er in het materiaal (kunststof) van het glas zelf een UV-filter verwerkt. 

Dit glas is te verkrijgen in zo goed als elke type unifocaal of multifocaal. Bovendien kan ook elke ontspiegeling erop gelegd worden.  

De Care glazen zijn ook zeer effectief voor mensen die last hebben van nachtblindheid. Bent u een fervent chauffeur? Kies dan zeker voor een extra paar Formula 2 Drive glazen. Deze hebben een aangepast glasdesign met de nadruk op het tussen en verzicht.

Formula 2 Drive

Het menselijk oog is uiterst gevoelig voor verblinding. Zeker in het verkeer komen wisselende lichtomstandigheden vaak voor. Zo zorgen de lichten van de tegenliggers ervoor dat we 'tijdelijk verblind' worden. Tijdens de verblinding worden miljoenen staafjes en kegeltjes in ons netvlies overbelicht. Door die verblinding neemt de opmerkzaamheid af waardoor ons reactievermogen aanzienlijk vertraagt. Naast tijdelijke verblinding is ook nachtmyopie of nachtblindheid een gevaar voor u en de verkeersveiligheid. 

Formula 2 Drive maakt komaf met deze nachtelijke verblinding en garandeert u meer zekerheid en rijplezier. 

Het Formula 2 Drive glas is een symbiose of samenhang van 3 onlosmakelijke parameters: 

  • In het materiaal (kunststof) van het glas zelf zit een UV-filter verwerkt. Deze filter filtert tot 420nm van het schadelijk blauw UV-licht. 
  • Aan de voorzijde maken we gebruik van de i-Protection Blue GT+ (glare technologie). De i-Protection Blue GT+ weerkaatst het blauwe licht en zorgt voor meer contrast en een sterk verbeterde kleurwaarneming
  • Aan de acherzijde maken we gebruik van de low-flex-coating. Deze coating zorgt ervoor dat lichtstralen die zijdelings invallen (door spiegels) ons oog niet bereiken. 
  • Formula 2 Drive is verkrijgbaar in zo goed als elk unifocaal of progressief design.

Een glas speciaal ontwikkeld voor gebruik in het verkeer. Het glasdesign werd immers zodanig aangepast dat de nadruk hierbij op het tussen- en verzicht gefocust is.

met-en-zonder-formula-drive-rijden.jpg#asset:437

O'Sport® 60 Orgalit®

De O'Sport® 60 glazen zijn gepersonaliseerde progressieve glazen voor sportbrillen. Bij O'Sport® progressieve glazen verzekeren we een groter gezichtsveld voor verzicht dan bij onze dagelijkse progressieve glazen. Ze zijn geoptimaliseerd voor verzicht en tussenafstanden. 

De glazen worden vervaardigd met de freeform slijptechniek waardoor we een identiek gezichtsveld voor beide ogen garanderen ongeacht de sterkte (d.m.v. digitale optimalisering). 
Verder verzekeren we een duidelijk zicht van bewegende objecten tot in de periferie of rand van het glas. Dit bereiken we door rekening te houden met de wet van Listing. 

Op die manier is het O'Sport® 60 glas een op maat geslepen glas met een gepersonaliseerd zicht en een premium comfort. 

We bereiken dit sterk verhoogd comfort door rekening te houden met de volgende parameters: pupilafstand, vertex, doorbuigingshoek en kromming (tot 25°) van de montuur.

O'Fashion® 40

De O'Fashion® 40 glazen zijn gepersonaliseerde progressieve glazen voor designbrillen. Ze zijn ontwikkeld voor dagelijks gebruik met een leesafstand van 40cm.

De glazen worden vervaardigd met de freeform slijptechniek waardoor we een identiek gezichtsveld voor beide glazen verzekeren ongeacht de sterkte (d.m.v. digitale optimalisering). 
Er zijn slechts beperkte afwijkingen in de rand van het glas ondanks de sterke kromming, ook bewegende objecten worden scherp waargenomen. Dit bereiken we door rekening te houden met de wet van Listing. 

Op die manier is het O'Fashion® 40 glas een op maat geslepen glas met een gepersonaliseerd zicht en een premium comfort.

We bereiken dit sterk verhoogd comfort door rekening te houden met de volgende parameters: pupilafstand, vertex, doorbuigingshoek en kromming (tot 20°) van de montuur.

Ontdek al onze type glazen in de Vision Company brochure.

Interesse in dit glas? Maak snel een afspraak bij de beter optiekzaak bij jou in de buurt!

Één beeld zegt meer dan 1000 woorden. Wij zijn er om jouw te helpen met dat beeld. Van brochures tot stickers met een verhaal.

Wij begeleiden, coachen en stomen jouw klaar voor de hedendaagse Business-wereld. Leuke sessies toegespitst op je vakgebied.