Verduidelijking

Heeft u moeite met het scherp zien van voorwerpen die dichtbij staan terwijl u objecten die ver staan wel scherp ziet? Moet u uw ogen samen knijpen of heeft u last van vermoeide ogen bij het lezen? Gaat het zover dat u soms hoofdpijn krijgt?
Dit is volkomen normaal. Uw ogen doen constant moeite om alles wel scherp te zien maar moeten zich daar ongelofelijk voor inspannen. Met een wetenschappelijke term kunnen we hier spreken van verziendheid of u kan de dokter of oogarts wel eens horen spreken over hypermetropie

De oplossing?
U heeft een unifocale ofwel enkelzichtbril nodig, ook simpelweg een leesbril genoemd. In deze leesbril zullen voor u positieve sterktes verwerkt worden. Kijk hieronder even verder om u te verdiepen in de verschillende types unifocalen. 

Wilt u bovendien de optimale preventieve bescherming voor uw ogen tegen schadelijk blauw licht van allerlei digitale schermen en de zon? Kies dan zeker een Orgalit (Premium) glas met de 'care' eigenschap.

Ouder dan 40?

Het is perfect mogelijk dat u deze symptomen pas gaat ervaren op latere leeftijd, rond uw 40ste. De ooglens wordt naarmate we ouder worden steeds harder en minder elastisch. Het oog krijgt het moeilijker om zich te gaan aanpassen van ver kijken naar dicht kijken. Een volkomen normaal kwaaltje bij ouder worden... Moet u de armen ook wel eens strekken om de krant te lezen? Lijken uw armen wel eens te kort? Dan spreken we in dit geval van ouderdomsverziendheid of presbyopie.

De oplossing?
U heeft een unifocale ofwel enkelzichtbril nodig, ook simpelweg een leesbril genoemd. In deze leesbril zullen voor u positieve sterktes verwerkt worden. Kijk hieronder even verder om u te verdiepen in de types unifocalen.

Wilt u bovendien de optimale preventieve bescherming voor uw ogen tegen schadelijk blauw licht van allerlei digitale schermen en de zon? Kies dan zeker een unifocaal glas met de 'care' eigenschap.

Orgalit ® Premium 4.1

Deze glazen zijn bekend omwille van hun precieze beeldkwaliteit tot in de rand of periferie van het glas. Zo zijn deze glazen zeker een meerwaarde voor de dynamische brildrager. 

Deze glazen worden vervaardigd met de freeform slijptechniek waardoor ze een natuurlijk zicht (door optimalisering in functie van de draagpositie) en een identiek gezichtsveld voor beide ogen (ongeacht verschillende sterktes en dankzij digitale optimalisering) garanderen.
Door bovendien rekening te houden met de individuele parameters zoals de pupilafstand, vertex en kromming van de montuur verkrijgen we een sterk geïndividualiseerd glas. 

Op deze manier behoren de glazen behoren tot de categorie 'goud' en bieden ze zo een premium comfort

Orgalit® Optimize 4.1

Het geoptimaliseerd unifocaal glas met net dat extraatje meer.

Deze glazen worden vervaardig met de freeform slijptechniek waardoor ze een identiek gezichtsveld voor beide ogen garanderen (ongeacht verschillende sterktes en dankzij digitale optimalisering).

Door de individuele pupilafstand mee te nemen in de berekening van het glasoppervlak, bekomen we een verbeterde kijkkwaliteit.

Deze glazen behoren tot de categorie ‘zilver’ en bieden zo een super comfort.

Orgalit® AS

Deze glazen bieden net zoals de Orgalit® Premium glazen een optimaal zicht tot in de periferie of rand. Echter wordt er geen rekening gehouden met individuele optimalisatieparameters. Bij de Orgalit® Premium wordt dit wel gedaan waardoor we een comfortabeler glas verkrijgen. 

Deze glazen behoren tot de categorie 'zilver' en bieden een super comfort

Orgalit® - Optolux®

De Orgalit®-glazen zijn de basis in de wereld van unifocale kunststof - merkproducten. De Optolux®-glazen zijn het enige type unifocale glazen die nog beschikbaar zijn in mineraal of glas. 

Deze glazen vallen onder de categorie 'brons' en bieden zo een standaard comfort

Care

De Care-producten van optoVision filteren tot 420nm van het schadelijk blauw UV-licht in het glas zelf. Net zoals bij de Formula 2 Drive glazen zit er in het materiaal (kunststof) van het glas zelf een UV-filter verwerkt. 

Dit glas is te verkrijgen in zo goed als elke type unifocaal of multifocaal. Bovendien kan ook elke ontspiegeling erop gelegd worden.  

De Care glazen zijn ook zeer effectief voor mensen die last hebben van nachtblindheid. Bent u een fervent chauffeur? Kies dan zeker voor een extra paar Formula 2 Drive glazen. Deze hebben een aangepast glasdesign met de nadruk op het tussen en verzicht.

Formula 2 Drive

Het menselijk oog is uiterst gevoelig voor verblinding. Zeker in het verkeer komen wisselende lichtomstandigheden vaak voor. Zo zorgen de lichten van de tegenliggers ervoor dat we 'tijdelijk verblind' worden. Tijdens de verblinding worden miljoenen staafjes en kegeltjes in ons netvlies overbelicht. Door die verblinding neemt de opmerkzaamheid af waardoor ons reactievermogen aanzienlijk vertraagt. Naast tijdelijke verblinding is ook nachtmyopie of nachtblindheid een gevaar voor u en de verkeersveiligheid. 

Formula 2 Drive maakt komaf met deze nachtelijke verblinding en garandeert u meer zekerheid en rijplezier. 

Het Formula 2 Drive glas is een symbiose of samenhang van 3 onlosmakelijke parameters: 

  • In het materiaal (kunststof) van het glas zelf zit een UV-filter verwerkt. Deze filter filtert tot 420nm van het schadelijk blauw UV-licht. 
  • Aan de voorzijde maken we gebruik van de i-Protection Blue GT+ (glare technologie). De i-Protection Blue GT+ weerkaatst het blauwe licht en zorgt voor meer contrast en een sterk verbeterde kleurwaarneming
  • Aan de acherzijde maken we gebruik van de low-flex-coating. Deze coating zorgt ervoor dat lichtstralen die zijdelings invallen (door spiegels) ons oog niet bereiken. 
  • Formula 2 Drive is verkrijgbaar in zo goed als elk unifocaal of progressief design.

Een glas speciaal ontwikkeld voor gebruik in het verkeer. Het glasdesign werd immers zodanig aangepast dat de nadruk hierbij op het tussen- en verzicht gefocust is.

met-en-zonder-formula-drive-rijden.jpg#asset:437

Ontdek al onze type glazen in de Vision Company brochure.

Interesse in dit glas? Maak snel een afspraak bij de beter optiekzaak bij jou in de buurt!

Één beeld zegt meer dan 1000 woorden. Wij zijn er om jouw te helpen met dat beeld. Van brochures tot stickers met een verhaal.

Wij begeleiden, coachen en stomen jouw klaar voor de hedendaagse Business-wereld. Leuke sessies toegespitst op je vakgebied.