Verduidelijking

Zijn voorwerpen ver weg wazig of niet goed te zien terwijl objecten dichtbij scherp zijn en wel perfect zichtbaar? Kan u het whiteboard niet meer lezen of de tv niet meer volgen? Zit uw kind altijd vooraan in de klas of aan het tv-scherm geplakt? Heeft u ook reeds moeilijkheden met de film volgen in de bioscoop? Ervaart u ook moeilijkheden in het verkeer bij het lezen van verkeersborden of kentekenplaten? Heeft u last van de volgende symptomen: hoofdpijn, vermoeide ogen en het samenknijpen van de ogen?
Deze symptomen zijn perfect normaal en identiek als bij mensen die verziend zijn (wazig zien dichtbij). Echter heeft u het tegenovergestelde probleem. U bent bijziend of heeft last van myopie.

De oplossing?
Net zoals bij mensen die verziend zijn, kan uw probleem verholpen worden met een unifocale of enkelzichtbril. In plaats van positieve sterktes om te lezen, zullen er in deze situatie negatieve sterktes gebruikt worden. Hieronder vindt u ons aanbod in unifocale glazen terug.

Wilt u bovendien de optimale preventieve bescherming voor uw ogen tegen schadelijk blauw licht van allerlei digitale schermen en de zon? Kies dan zeker een Orgalit (Premium) glas met de 'care' eigenschap. 

Heeft u bovendien last van nachtblindheid? Kies dan zeker voor het Orgalit (Premium) Formula Drive glas. 

Orgalit ® Premium

Deze glazen zijn bekend omwille van hun precieze beeldkwaliteit tot in de rand of periferie van het glas. Zo zijn deze glazen zeker een meerwaarde voor de dynamische brildrager. 

Deze glazen worden vervaardigd met de freeform slijptechniek waardoor ze een natuurlijk zicht (door optimalisering in functie van de draagpositie) en een identiek gezichtsveld voor beide ogen (ongeacht verschillende sterktes en dankzij digitale optimalisering) garanderen.
Door bovendien rekening te houden met de individuele parameters zoals de pupilafstand, vertex en kromming van de montuur verkrijgen we een sterk geïndividualiseerd glas. 

Op deze manier behoren de glazen behoren tot de categorie 'goud' en bieden ze zo een premium comfort

Orgalit® AS

Deze glazen bieden net zoals de Orgalit® Premium glazen een optimaal zicht tot in de periferie of rand. Echter wordt er geen rekening gehouden met individuele optimalisatieparameters. Bij de Orgalit® Premium wordt dit wel gedaan waardoor we een comfortabeler glas verkrijgen. 

Deze glazen behoren tot de categorie 'zilver' en bieden een super comfort

Orgalit® - Optolux®

De Orgalit®-glazen zijn de basis in de wereld van unifocale kunststof - merkproducten. De Optolux®-glazen zijn het enige type unifocale glazen die nog beschikbaar zijn in mineraal of glas. 

Deze glazen vallen onder de categorie 'brons' en bieden zo een standaard comfort

Care

De Care-producten van optoVision filteren tot 420nm van het schadelijk blauw UV-licht in het glas zelf. Net zoals bij de Formula Drive glazen zit er in het materiaal (kunststof) van het glas zelf een UV-filter verwerkt. 

Dit glas is te verkrijgen in zo goed als elke type unifocaal of multifocaal. Bovendien kan ook elke ontspiegeling erop gelegd worden.  

Voor mensen die bijkomend last hebben van nachtblindheid, raden wij het Formula Drive glas aan. Het glas bestaat uit hetzelfde materiaal, additioneel zijn er specifieke coatings toegevoegd die voor meer contrast en kleurwaarneming zorgen. Voor optimaal zicht bij nachtelijke verblinding. 

Formula Drive

Het menselijk oog is uiterst gevoelig voor verblinding. Zeker in het verkeer komen wisselende lichtomstandigheden vaak voor. Zo zorgen de lichten van de tegenliggers ervoor dat we 'tijdelijk verblind' worden. Tijdens de verblinding worden miljoenen staafjes en kegeltjes in ons netvlies overbelicht. Door die verblinding neemt de opmerkzaamheid af waardoor ons reactievermogen aanzienlijk vertraagt. Naast tijdelijke verblinding is ook nachtmyopie of nachtblindheid een gevaar voor u en de verkeersveiligheid. 

Formula Drive maakt komaf met deze nachtelijke verblinding en garandeert u meer zekerheid en rijplezier. 

Het Formula Drive glas is een symbiose of samenhang van 3 onlosmakelijke parameters: 

  • In het materiaal (kunststof) van het glas zelf zit een UV-filter verwerkt. Deze filter filtert tot 420nm van het schadelijk blauw UV-licht. 
  • Aan de voorzijde maken we gebruik van de i-Protection blue GT (glare technologie). De i-Protection blue weerkaatst het blauwe licht en zorgt voor meer contrast en een sterk verbeterde kleurwaarneming
  • Aan de acherzijde maken we gebruik van de low-flex-coating. Deze coating zorgt ervoor dat lichtstralen die zijdelings invallen (door spiegels) ons oog niet bereiken. 
  • Formula Drive is verkrijgbaar in zo goed als elk unifocaal of progressief design.

Bovendien is dit glas ook een oplossing voor mensen met cataract, mensen die (postoperatief) lichtgevoelig zijn en dergelijke. Het glas bestaat uit hetzelfde materiaal als gebruikt wordt bij de care-glazen. Het verschil zit hem in de coating, bij Formula Drive maken we gebruik van iProtection blue Glare technologie waardoor er extra contrast en een betere kleurwaarneming ontstaat

met-en-zonder-formula-drive-rijden.jpg#asset:437

Ontdek al onze type glazen in de Vision Company brochure.

Interesse in dit glas? Maak snel een afspraak bij de beter optiekzaak bij jou in de buurt!

Één beeld zegt meer dan 1000 woorden. Wij zijn er om jouw te helpen met dat beeld. Van brochures tot stickers met een verhaal.

Wij begeleiden, coachen en stomen jouw klaar voor de hedendaagse Business-wereld. Leuke sessies toegespitst op je vakgebied.